بررسی ترکیب شیمیایی و ویژگی‌ها و کاربردهای فلز برنج 5 صفحه فایل ورد wor

بررسی ترکیب شیمیایی و ویژگی‌ها و کاربردهای فلز برنج 5 صفحه فایل ورد wor|30018854|بررسی ترکیب شیمیایی و ویژگی‌ها و کاربردهای فلز برنج 5 صفحه فایل ورد word
با سلام و درود خدمت خدمت شما پژوهشگر عزیز در این مطلب از سایت فایل با عنوان بررسی ترکیب شیمیایی و ویژگی‌ها و کاربردهای فلز برنج 5 صفحه فایل ورد wor هم اکنون آماده دریافت می باشد برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب مراجعه نمایید .

فرمت فایل: word



تعداد صفحات: 5







فلز روی در دوران پیش از تاریخ کشف شد و برنج با ترکیب مس و کالامین (سنگ معدن روی) تهیه شد.



وقتی عنصر فلزی یا غیر فلزی با فلز ترکیب می‌شود، آلیاژ به دست می‌آید. اختلاط دو عنصر برای تشکیل ترکیب متفاوت، می‌تواند خواص بسیار مطلوبی را به آلیاژ بدهد. اختلاط روی و مس در محلول جامد، برنج را به دست می‌دهد که به طور گسترده برای انواعی از مصارف به کار می‌رود.



جسمی می‌تواند برنج جامد خوانده شود که از فلز برنج خالص ساخته شود و لزوماً نباید به حالت جامد باشد. صفحاتی که از لایه‌ی نازک برنج درست می‌شوند، پلیت یا صفحه نامیده می‌شوند. تمیز کردن و نگه داری مصنوعات صفحه‌ای برنج دشوار است اما مصنوعات جامد می‌توانند به طور کامل تمیز شوند.





برنج از چه چیزی ساخته می‌شود؟



برنج رنگ زردی دارد و از روی و مس ساخته می‌شود. این آلیاژ، ظاهر طلا مانند دارد. ترکیب شیمیایی آن معمولاً 33 % روی و 67 % مس است. آن هم چنین برنج زرد نامیده می‌شود. رنگ برنج، بسته به مقدار روی و مس، از مسی خالص تا زرد و حتی سفید متغیر است.





انواع برنج :



برنج بسته به مقدار مس و روی، می‌تواند به انواع مختلفی طبقه بندی شود. نسبت مخلوط، ویژگی‌های مختلف آلیاژ نظیر نقطه‌ی ذوب، چکش خواری، داکتیلیته و شکل پذیری، مقاومت به خوردگی و غیره را مشخص و معین می‌کند.



برنج آلفا : روی کمتر از 35 % و مس بیشتر از 65 %



برنج آلفا – بتا یا برنج دوپلکس : 35 % روی و 55 تا 65 % مس



برنج بتا : 45 تا 50 % روی و 50 تا 55 % مس



برنج سفید : بیشتر از 50 % روی و کمتر از 50 % مس



هر چه نسبت روی در آلیاژ افزایش یابد، چکش خواری خود را از دست می‌دهد و ترد می‌شود. بر روی برنج‌های از نوع چکش خوار، می‌توان کار انجام داد، حتی اگر سرد باشند. هر چه تردی افزایش یابد بایستی قبل از انجام کار بر روی این آلیاژها، آنها را حرارت داد.





ویژگی‌های برنج :



• رنگ آلیاژ برنج به نسبت فلزات سازنده‌ی خود یعنی مس و روی بستگی دارد.



• چگالی برنج در حدود 303ر0 پوند بر اینچ مکعب است. هم چنین می‌تواند به صورت 4ر8 تا 73ر8 گرم بر سانتی متر مکعب بیان شود.



• مس خواص ضد باکتری دارد که به برنج نیز منتقل می‌شود.



• برنج خواص مغناطیسی ندارد در نتیجه غیر فرو مغناطیس است.



• برنج اصطکاک پایینی را از خود نشان می‌دهد و نقطه‌ی ذوب پایینی در حدود 900 تا 940 درجه سانتی گراد دارد.



• بیشتر انواع برنج قابل بازیافت هستند.



• برنج نسبت به خوردگی یا کدر شدن مقاوم است.



• آلیاژهای برنج حاوی بیش از 45 % روی هستند و نمی‌توان بر روی آنها کار انجام داد حتی اگر سرد باشند.





کاربردهای برنج :